MARMORSKIVOR


Sedan romarriket har människan dyrkat Carraramarmorn. Den finns i många byggnader och statyer som ingår i världsarvet.


Det råder lite debatt om vad ”Carrara” betyder – och dess ursprung men antagligen kommer det från ordet ”Kar” (=sten). Där det inte råder debatt är var vi tar våra stenblock ifrån: Vi använder bara den äkta Carraramarmorn (vid Carrionefloden ca 10 mil ifrån Florens).

Marmor är kristalliserad kalksten.  Denna natursten är mer porös och mjukare än sin kusin granitsten därför kräver den mer underhåll och försiktighetsåtgärder. Sköter man denna fina sten korrekt håller den i många år. 

Just hållbarheten - och om det blir fläckar är frågor vi får in ofta. Svaret är som ovan: Följer man anvisningarna och inte använder citronbaserat rengöringsmedel så är det oftast inga problem.

 En annan sak som vi kan informera om är att vi inte använder något annat än premiumsortering (gäller alla våra naturstenar), vilket också påverkar stenens hållbarhet. Marmorn impregneras försiktigt i fabrik - och innan den installeras i ditt kök av våra stenmurare. 

I slutändan kan ingenting jämföras med den känslan av livskvalitet du kommer att få varje gång du ser din marmorskiva glänsa hemma.

Kvadratmeterpriset är exklusive frakt från Italien.

Marmorskivans utseende framkallas efter att kalkstenen har polerats tills den har fått en spegelblank yta. Slutprodukten är en natursten som visar ett fantastiskt färgdjup. En marmorskiva som underhålls kontunierligt kan behålla samma ursprungliga skick som när den kom från fabriken.

Ta en titt på vårt sortiment, kolla våra priser och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller varför inte skicka in en prisförfrågan till oss? Prisförfrågan är inte bindande och vi svarar vanligen samma dag eller senast nästkommande arbetsdag.

 • Carrara C

  Marmorskiva i snygg vitgrå färg som bara blir vackrare med tiden. 

  Användningsområden:
  Bänkskivor i köket, badrum, väggbeklädnad, inredning

  Pris per m2:
  20 mm Matt:
  3 426 kr

  20 mm Polerad:
  3 426 kr

  30 mm Matt:
  4 729 kr

  30 mm Polerad:
  4 729 kr

  Skicka förfrågan
 • Verde Guatemala

  En marmor i djupt grön korsad av ljusare slingor. Stenen ger en mycket exklusiv känsla av djup och liv. Den kan användas till att skapa lyxiga interiörer.

  Användningsområden:
  Badrum, golv, väggbeklädnad, inredning

  Pris per m2:
  20 mm - Matt:
  3 637 kr

  20 mm - Polerad:
  2 549 kr

  30 mm - Matt:
  4 487 kr

  30 mm - Polerad:
  3 399 kr

  Skicka förfrågan